359.341 gange tak!

Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade – LMS gennemførte en flot velgørenhedskoncert onsdag den 4. september under overværelse af H.K.H. Prinsesse Benedikte. Anna David, Bobo Moreno og Den Kongelige Livgardes Musikkorps var i topform, da hele 359.341 kr. blev indsamlet til det gode formål.

05-09-2019

Dirigenten Steen Nikolaj Hansen ledte tropperne flot igennem det spændende musikalske arrangement, som Musikkorpset havde sat sammen til lejligheden. Troede man, at korpset udelukkende kunne spille marchmusik, så blev man overrasket. Selvom der havde sneget sig en enkelt march eller to ind i programmet, så var det helt andre toner, man hørte en del af tiden. Sange af Adele, Frank Sinatra, Lars H.U.G. og Lady Gaga var blandt de numre, man kunne høre i løbet af aftenen. Og helt sikkert opløftet af det gode program var tilskuerne i det gavmilde hjørne.

Gennem flotte donationer fra bl.a. Vera Merrild Fonden var koncerten allerede inden, den gik i gang, økonomisk sikret, og samtlige entreindtægter kunne ubeskåret gå til LMS’ arbejde. Under selve koncerten valgte K.W. Bruun og hustrus familiefond at donere 250.000 kr. og sammen med de mange flotte donationer fra folk i salen gav det altså et samlet overskud på mere end 350.000 kr.

De indsamlede midler er en kæmpe hjælp!

”359.341 kr. gør en stor forskel for LMS. Pengene vil bl.a. gå til at sikre, at vi kan besvare de ca. 5.000 henvendelser, vi får årligt. Når man har haft en 10-årig i røret, der ringer til os pga. store udfordringer med selvskade. Når en 40-årig, der er ramt af BED, ikke ved, hvor han kan få hjælp, eller når den 15-årige pige med anoreksi nægter at modtage behandling, så ved man, at der er brug for en rådgivning, som den vi har. For disse penge kan vi køre vores rådgivning i ca. 2 måneder. Vi kan tale med de ramte og deres pårørende i vores 8 lokale rådgivninger, og vi kan afholde støttegrupper i hele landet. Og i vores landsdækkende rådgivning kan vi tage telefonerne, sms’e, chatte, besvare mails og lave video-rådgivning. Alt sammen noget, der gør en kæmpe forskel for de mennesker, der har brug for vores hjælp. Derfor er vi ekstremt taknemmelige for den store indsats, der er lagt i at lave denne koncert. Og vi er naturligvis glade for, og stolte over, at H.K.H. Prinsesse Benedikte valgte at tilbringe aftenen i vores selskab,” udtaler Laila Walther, direktør i LMS.

En super-frivillig der gør en stor forskel

Idéen til koncerten opstod, da én af LMS’ fantastiske frivillige, Hanne-Mie Bjerkan, fik den idé at lave en koncert til H.K.H. Prinsesse Benediktes fødselsdag. Få uger senere havde hun mere eller mindre stablet denne koncert på benene, og LMS kunne således overdrage invitationen til H.K.H. Prinsesse Benediktes 75 års fødselsdag.

”Vores frivillige gør hver eneste dag en kæmpe forskel. Uden dem ville vi slet ikke kunne gennemføre al den støtte og rådgivning, som vi gør. At der så er frivillige som Hanne-Mie, der går meget længere, end man kan forvente, giver mig en klump i halsen. Så til alle vores frivillige, Den Kongelige Livgardes Musikkorps og alle andre, der har været med til at gøre denne koncert mulig, vil jeg gerne sige 359.341 gange tak! ” runder Laila Walther af.

 

For yderligere kommentarer, kontakt venligst

Laila Walther, direktør i LMS på 4045 2370

Eller

Henrik K. Christensen, kommunikationschef i LMS på 2944 3301

Tilbage