Behandling til BED ramte!

Til lykke - du er nu blevet syg nok til at få behandling.

26-01-2018

Der tales så meget om forebyggelse, men når vi taler om tvangsoverspisning, så tilbydes de ramte stadig ikke nogen behandling. I praksis betyder det, at hvis en person henvender sig til sundhedssystemet, så bliver de sendt hjem uden behandling, med mindre de har en anden sygdom man kan behandle dem for. 

Hos LMS forstår vi ikke denne tilgang til mennesker! 

“En person, som har lidt af tvangsoverspisning i årevis kan blive behandlet for hjerteproblemer, diabetes eller svær overvægt, men årsagen til at man er nået dertil bliver der ikke gjort noget ved. Vi ved, at der er ca. 40.000 danskere, som lider af tvangsoverspisning, og det er sandsynligt, at en del af disse vil komme til at lide af en eller flere følgesygdomme senere i livet. Hvis politikerne virkelig mener, at de gerne vil forebygge fremfor at helbrede, så er der her et meget nemt område hvor man kan sætte ind – men vi mangler desværre stadig at se nogle flere poltikere som rent faktisk gør en forskel på området” siger Steen Ledsager, generalsekretær i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade – LMS. 

Vi oplever en stor søgning mod alle de tilbud vi har til personer med tvangsoverspisning, en del af dette er naturligvis også fordi der ikke er andre steder at søge hen. LMS har i en længere periode indsamlet yderligere viden på området, og det hele er blevet offentliggjort her på vores hjemmeside. Du kan få meget mere viden om tvangsoverspisning her.

Tilbage