Danskere rammes oftere af spiseforstyrrelser end indvandrere

Ifølge en undersøgelse fra Aarhus Universitet har danskere dobbelt så stor risiko som indvandrere for at udvikle spiseforstyrrelser. »Det er ofte mere accepteret at have runde former som kvinde i indvandrermiljøet. Vi ser en tendens til, at etnisk danske piger bliver mere påvirket af modebladene end piger med indvandrerbaggrund, fordi der er forskel på kropsidealet,« forklarer Generalsekretær i LMS, Steen Andersen.

11-08-2017

Risikoen for at udvikle en spiseforstyrrelse er ca. dobbelt så stor for etniske danskere sammenlignet med første- eller andengenerationsindvandrere med to forældre af anden etnisk herkomst end dansk.

Det viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet af 1.184.205 personer født i Danmark mellem 1984 og 2002. Af de etniske danskere i undersøgelsen udviklede 0,8 pct. en spiseforstyrrelse, mens tallet for deltagende indvandrere er 0,4 pct.

Carsten Bøcker Pedersen, professor ved Aarhus Universitet, står sammen med et forskerteam bag undersøgelsen, hvis formål var at undersøge de socialkulturelle baggrunde blandt unge med anoreksi, bulimi eller overspisning.

»Studiet overrasker, fordi første- og andengenerationsindvandrere ellers er overrepræsenteret inden for mange andre psykiske sygdomme som f.eks. skizofreni. Det har en af vores tidligere undersøgelser vist,« siger Carsten Bøcker Pedersen.

 

Læs hele artiklen på Jyllandspostens hjemmeside.  

Tilbage