ENDELIG! BED Behandling er nu en realitet!

LMS opretter et lettilgængeligt tilbud til personer med mild til moderat BED.

21-12-2018

LMS har i snart et årti arbejdet politisk på at få indført behandling til de 40.000 danskere som lider af tvangsoverspisning (BED). Det er nu endelig blevet en realitet! 

Sundheds- og Ældreministeriet har sat 61,7 millioner af til bedre behandling af spiseforstyrrelser. 8 projekter har modtaget støtte, 7 af disse fokuserer på BED. LMS er en af modtagerne. 

Tilbuddet kaldes “Landsdækkende behandling af patienter med mild til moderat BED”, og det beskriver meget godt hvad projektet handler om. 

Behandlingen kommer til at foregå som gruppebaseret behandling, der suppleres med individuelle samtaler, 5 steder i landet. LMS har erfaring med denne behandlingsform gennem et tidligere gennemført SATSpulje projekt, og kan derfor, med enkelte tilrettelser, starte behandlingen op med det samme. Denne erfaring gør, at brugerne ved, at tilbuddet virker, da evidensen allerede er til stede. Vi forventer således, at ca. 80 % af dem, som gennemfører behandlingen er diagnosefri og oplever en øget livskvalitet. 

Der er 5 mål med LMS’ projekt: 

  1. Udvikle et effektivt behandlingsforløb samt en tilhørende behandlingsmanual for personer med mild til moderat BED
  2. Oprette et lettilgængeligt behandlingsforløb, som vil blive gennemført i LMS’ rådgivninger i København, Århus, Odense, Ålborg og Sønderborg
  3. Gennemføre 30 gruppeforløb, med i alt ca 240 deltagere
  4. 80 % af dem der gennemfører behandlingen skal være diagnosefri og opleve en øget livskvalitet
  5. Udbrede kendskabet til BED og LMS’ behandlingstilbud blandt fagprofessionelle samt den danske befolkning

Vi glæder os til at kunne byde de første deltagere velkommen, formentlig i april 2019, mere info følger i start 2019.

Indtil da kan du benytte dig af vores telefonrådgivning mandag-torsdag kl. 16-19 på tlf. 7010 1818 eller du kan få en personlig samtale i en af vores rådgivninger. Du kan bestille tid mandag-torsdag ml. 11-12 på tlf. 7010 1818 eller online her

Tilbage