Tidlig indsats mod spiseforstyrrelser

BMI under 17,5 eller en vægt, der er mindst 15 procent under den forventede vægt hos personen - ellers kan du ikke få hjælp.

06-11-2017

‘Problemet er, at mennesker med spiseforstyrrelser ikke bliver anerkendt som syge, med mindre de lever op til alle diagnosekriterierne. Det vil sige, at hvis du har en begyndende spiseforstyrrelse og ikke er nået så langt i sygdommen endnu, så kan du ikke få hjælp. Den kan du først få, når du er blevet meget alvorligt syg’, forklarer generalsekretær Steen Ledsager.

‘Hvor ser du ellers det i sundhedssystemet? Hvis du har forstadier til kræft eller blot har en lille knude, så får du jo ikke at vide, at du må komme igen, når det er blevet værre, vel? Der er ingen grund til at drive folk så langt ud, at de kun kan hjælpes i psykiatrien. Nogle risikerer at være blevet så syge, at de måske aldrig bliver raske igen, fordi de ikke fik hjælp i tide’, understreger han og påpeger, at der i samfundet er en manglende anerkendelse af, at psykiske sygdomme også starter et sted ligesom fysiske.

Politiken har de seneste dage bragt en række artikler om spiseforstyrrelser, som du kan læse her:

Spiseforstyrrede får hjælp alt for sent

Maria fik anoreksi som barn: ‘Hvis jeg havde fået hjælp tidligere, var jeg nok aldrig blevet så syg’

12 tegn på en spiseforstyrrelse

 

Tilbage