Frivillige rådgivere til Sønderjylland

Vil du rådgive mennesker i Sønderborg, Aabenraa eller Tønder, der er berørt af spiseforstyrrelser og selvskade, og samtidig lære en masse nyt?

29-05-2018

Hvem er vi?
Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade er en frivillig social organisation, der arbejder for mennesker, der er berørt af spiseforstyrrelser og selvskade samt deres pårørende.
LMS’ rådgivning er et gratis og anonymt tilbud for børn, unge og voksne, og vi tilbyder støttende samtaler via telefon, chat, sms, video og personligt fremmøde. Henvendelserne har spiseforstyrrelser og selvskade som fællestræk, men indeholder ofte også temaer som psykisk sårbarhed, skam og afmagt.

Hvem er du?
Vi vægter en bred og mangfoldig sammensætning af rådgivere, der besidder forskellige personlige og faglige kompetencer og en differentieret aldersfordeling. Vi stiller ikke krav om, at du skal have en socialfaglig eller psykologisk uddannelse, men du skal være optaget af at blive en dygtigt samtalepartner.
Som rådgiver er den vigtigste opgave at lytte, støtte og anerkende, og vi har et generelt mål om, at alle rådsøgende skal have en positiv oplevelse i kontakten med LMS. Alle rådgivere modtager grundig uddannelse og oplæring samt supervision. Vores tilgang er, at vi aldrig bliver færdige med at uddanne og udvikle os som rådgivere.
Herudover vægter vi ansvarlighed, trivsel og fælleskab højt, og vi lægger mange ressourcer i at udvælge vores frivillige – hvorfor forventningerne er klare fra start. Som frivillig får du en unik mulighed for at styrke din faglige såvel som personlige kompetencer i LMS’ rådgivning.

For at blive en del af LMS’ rådgivning vægter vi, at du:
• Er 25 år og gerne ældre
• Kan varetage to vagter om måneden mandag-torsdag fra kl. 15.45-19.15
• Er reflekteret og velformuleret både på skrift og i tale
• Er følelsesmæssigt robust og kan rumme svære problemstillinger
• Er mødestabil, ansvarsfuld og empatisk af natur
• Er opmærksom på dit og dine kollegaers velbefindende og bidrager til kollegial sparring
• Tilstræber at engagere dig et år og gerne mere.

Hvis du selv har kæmpet med en spiseforstyrrelse/selvskade, kan du også blive frivillig. Du skal blot have været ude af behandling og din spiseforstyrrelse i minimum 3 år.
Som tak for din frivillig indsats tilbyder LMS dig:

• En spændende og mangfoldig arbejdsplads i vækst
• Dygtige og engagerede ledere og frivillige kollegaer
• Uddannelse i rollen som frivillig rådgiver og samtalepartner
• Faglig og personlig udvikling i et professionelt og trygt miljø
• Mulighed for supervision
• Mulighed for at deltage i foredrag, kurser samt sociale arrangementer – fx LMS årsmøde
• Et meningsfuldt og givende frivilligt arbejde, hvor du oplever at gøre en forskel.

Lyder det som noget for dig?
Send da din ansøgning og CV til vores rådgivningskoordinator Annette Feddersen på af@lmsos.dk.
Vi kalder løbende kandidater til samtale.

OBS: Vi gør opmærksom på, at du ikke kan engagere dig frivilligt i LMS, hvis du samtidig er frivillig i en anden tilsvarende organisation, eller hvis du er privatpraktiserende behandler og arbejder med samme målgruppe som LMS.

LMS blev stiftet i 2001. Foreningens formål er at give håb, støtte, rådgivning og information til mennesker, der er ramt af spiseforstyrrelse og/eller selvskade samt pårørende og andre interesserede. Vi forsøger at skabe opmærksomhed og dialog i samfundet omkring spiseforstyrrelser og selvskade med henblik på aftabuisering, forebyggelse, bedre behandlingstilbud og rehabilitering.

Tilbage