LMS’ webforum: Her bliver der delt positive erfaringer og gode råd

Hvornår er man rask? Hvordan undgår man, at en spiseforstyrrelse ødelægger et venskab? Og hvilke erfaringer har I med at begynde at spise ’forbudte’ madvarer? Disse spørgsmål og mange flere hjælper brugerne på forum.lmsos.dk hinanden med at besvare.

03-04-2018

I begyndelsen af december åbnede LMS’ webforum – et trygt og fortroligt rum, hvor du kan få hjælp til at håndtere de svære situationer, som kan opstå i forbindelse med en spiseforstyrrelse eller selvskade.

I forummet udveksler berørte og pårørende erfaringer, stiller spørgsmål og giver hinanden gode råd. Det er et rum, hvor du kan sætte ord på det, der er svært, få luft for dine bekymringer og anerkendelse fra andre, der er i samme situation som dig selv.

’Forbudte’ madvarer
Den seneste måned har brugerne på LMS’ webforum flittigt kommenteret på hinandens indlæg og delt deres erfaringer og gode idéer. Vi har her udvalgt et par eksempler på noget af det, der bliver talt om.

En bruger, som kalder sig Cecilie, spørger efter andres erfaringer med at begynde at spise ’forbudte’ madvarer. Cecilie skriver, at hun har haft anoreksi i otte år, men nu føler sig klar til at begynde at spise sukkerholdige madvarer igen.

”Det er yderst angstprovokerende for mig, når jeg forsøger at spise en ’forbudt’ madvare, men jeg vil overvinde min frygt! Derfor er jeg nysgerrig på, hvilke positive erfaringer I har mht. at begynde at spise ’forbudte’ madvarer igen? Hvordan beroligede I jer selv? Hvad gjorde I for at undgå skyldfølelse efterfølgende? Hvornår blev kampen lettere for jer?”

Flere brugere, der har været i samme situation, har givet Cecilie gode råd til, hvordan hun kan komme i gang med at spise de ’forbudte’ madvarer igen og støttet hende med opmuntrende ord.

Lidt lys for enden af tunellen
På LMS’ webforum bliver der også delt historier, som kan inspirere, give håb eller stof til eftertanke.

Christine fortæller, at det endelig er lykkes hende at slå op med sin anoreksi og starte på en frisk, efter at hun har været i indre krig med sin spiseforstyrrelse i fire år. Hun skriver, at hendes kropsideal har ændret sig, selvom hun før troede, det var utænkeligt. Christine håber, at hendes fortælling kan give andre lidt lys for enden af tunellen.

”I dag har jeg et BMI på over 25. Tror jeg, for jeg vejer mig ikke længere. Og jeg har aldrig været gladere. Min pointe er, at selvom man finder det utænkeligt, at man nogensinde ville kunne føle sig tilpas i en krop, der ikke er perfekt, når man er syg, så er det muligt.”

Vi vil gerne sige tusind tak til alle brugerne på LMS’ webforum. I er super gode til at hjælpe og give hinanden støtte og ros! Vi håber, at endnu flere af jer derude har fået lyst til at deltage i dialogen og inddrage andre i jeres bekymringer og spørgsmål – det hele foregår på forum.lmsos.dk.

Af Sofie Thor Andersen, ViOSS

Tilbage