Mænd bliver også ramt af spiseforstyrrelser

DR har i en række artikler søndag den 15. oktober beskrevet hvorledes elitesportsudøvere bliver ramt af spiseforstyrrelser.

16-10-2017

Team Danmark fortæller, at de oftere og oftere oplever, at de bliver kontaktet i forbindelse med spiseforstyrrelser hos elitesportsudøvere.

Sygdommen rammer både mænd og kvinder.

For selvom mænd generelt har mindre fedtvæv i kroppen end kvinder, og det derfor kan være sværere at se synlige, fysiske tegn på, spiseforstyrrelser, så er det ikke et ukendt fænomen i dansk eliteidræt.

– Jeg har et generelt indtryk af, at det er ligeså udbredt hos mænd, som det er hos kvinder. Umiddelbart vil jeg sige, at det er mere synligt, når piger er ramt af spiseforstyrrelser. Jeg tror også, at det kan være mere tabubelagt, når mænd lider af en spiseforstyrrelse, da sygdommen tidligere har været noget, der har været forbundet med kvindelige udøvere, siger Mads Bødker, der er dansk landstræner i mountainbike.

Du kan læse hele artiklen her.

I artiklen henviser DR til at hvis man er eliteidrætsudøver og lider af en spiseforstyrrelser kan man kontakte Team Danmark. 

Vi vil i den sammenhæng gøre opmærksom på at alle, som lider af en spiseforstyrrelse, eller er i tvivl om de gør det, kan kontakte LMS og få råd og vejledning. Det gælder både elitesportsudøvere og ikke-elitesportsudøvere. 

Tilbage