Når sundt bliver usundt

TV2 havde i go'aften Danmark den 18. oktober besøg af Susanne Østerhaab, og talte om hendes liv med og hendes vej ud af ortoreksi. Spørgsmålet om for sundt kan blive usundt vil LMS og ViOSS nu kortlægge.

19-10-2017

ViOSS, Videnscenter om spiseforstyrrelser og selvskade har igangsat en national undersøgelse for at kortlægge omfanget af Ortoreksi i Danmark. Undersøgelsen er finansieret af Helsefonden, Jaschafonden, Aase og Ejnar Danielsens Fond og Beckett-fonden. 

Der er brug for viden på området. Som det er i dag er ortoreksi ikke en anerkendt diagnose, og derfor er der reelt ikke nogen behandlingstilbud. Vi er i gang med et større litteraturstudie, hvorefter vi vil foretage såvel en kvantitativ som en kvalitativ undersøgelse af omfanget og de konsekvenser det har for den enkelte. 

Den 18. oktober bragte go’aften Danmark et indslag med Susanne Østerhaab, som har lidt af ortoreksi i 7 år. Her får man et indblik i hendes liv med ortoreksi og hendes vej ud af ortoreksien.

Du kan læse en omtale af indslaget her.

“Susanne fortæller om, hvordan hun kunne bruge ortoreksiens regler til at tage på, efter den havde fået hende til at tabe sig voldsomt. Men som hun siger, er det ikke let at kæmpe imod dens planer for éns liv – og normalvægt er desuden ikke ensbetydende med, at man er ude af ortoreksien. Hvis du kan mærke, at bestræbelserne for at leve sundt fylder så meget, at du ikke kan leve det liv, du gerne vil, men du ikke kan gå op imod ortoreksien på egen hånd, kan det være en god idé at søge professionel hjælp. I første omgang kan du gå til lægen og høre, om du kan få en henvisning til et offentligt tilbud eller en privatpraktiserende psykolog. Kan det ikke lade sig gøre, kan det være nødvendigt at betale for en psykolog på egen hånd. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os i LMS for støtte og rådgivning i forhold til dine muligheder for hjælp” udtaler Ida-Marie Arendt, psykolog i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. 

Tilbage