Debat: Husk nu den nødlidende psykiatri

Organisationer og aktører i fælles opråb: Husk nu den nødlidende psykiatri

25-06-2019

Et debatindlæg fra Altinget viser med alt tydelighed, at flere organisationer og aktører er utilfredse med politikernes prioritering af psykiatrien.

Nok har skiftende regeringer styrket store dele af sundhedsområdet, men ikke nær nok for de mange danskere, som har en psykisk lidelse. Derfor har 17 forskellige organisationer og aktører slået sig sammen om en fælles appel til politikerne: psykiatrien skal opprioriteres NU! 

Antallet af patienter på området er nemlig steget med cirka 50 procent siden 2008. I samme periode er udgifterne per patient faldet med cirka 20 procent. Samtidig ved vi, at mennesker med alvorlig psykisk sygdom dør 15 til 20 år før gennemsnittet.

Hos LMS er vi helt enige i, at noget skal ændres fundamentalt. For heller ikke spiseforstyrrelses- og selvskade området bliver prioriteret nær nok.

Hos LMS mærker vi det især på lange ventelister i forhold til behandling af BED, og stort set ingen behandlingstilbud at henvise til i offentligt regi, når frustrerede forældre og berørte af selvskade kontakter vores rådgivning.

Du kan læse hele artiklen fra Altinget her

 

 

Tilbage