Pårørende bliver også ramt

I aftenshowet på DR den 31. januar var der et indslag om et nyt tiltag til fordel for pårørende til personer med en spiseforstyrrelse. LMS hilser altid nye tiltag velkomne, da vi på denne måde kan sikre, at så mange som muligt får hjælp.

01-02-2017

“Pårørende føler ofte afmagt i forbindelse med deres kæres spiseforstyrrelse eller selvskade. Det kan være svært, eller nærmest umuligt, at forstå, hvad der driver folk ud i så ekstreme handlinger. Samtidig bliver de pårørende ofte brugt i behandlingen, så man pludselig skal være både behandler og forælder, ven, veninde, kæreste eller noget helt andet. Familierne oplever ofte tiltagende konflikter, og alt dette tærer på det gode familieliv”, siger Steen Ledsager, generalsekretær i LMS.  

”De pårørende skal huske at passe på sig selv, og få råd, støtte og vejledning fra nogen, som kan hjælpe med at komme godt igennem det, der kan være et hårdt forløb. ”

LMS har 15 års erfaring i arbejdet med personer berørt af spiseforstyrrelser og selvskade. Omkring 1/3 af alle opkald i vores rådgivning kommer fra pårørende. Derfor har vi allerede en lang række tilbud til pårørende.

Alle vores rådgivningstilbud er åbne for alle – uanset om du er ramt, om du er forælder, barn, bror, søster, bedsteforælder, kæreste, kone eller mand, ven eller veninde til en, der lider af en spiseforstyrrelse eller selvskade.

Udover de generelle rådgivningstilbud har vi nogle tilbud, som er skræddersyet til de pårørende:

Kontakt LMS på 7010 1818 mandag – torsdag mellem kl. 16 – 20 for at få råd og støtte eller for at høre mere om vores tilbud.

Støt LMS arbejde for såvel ramte som pårørende på lmsos.dk/sundeidealer.

Tilbage