Små børn skærer i sig selv

Børn helt ned til 7 år søger rådgivning om selvskade. Der er noget, de voksne ikke gør godt nok, mener Landsforening mod spiseforstyrrelser og selvskade - LMS.

14-08-2017

Selvskade har i flere år været et stigende problem blandt teenagere og unge voksne, men nu er helt små børn også begyndt at brænde sig, skære i sig selv eller dunke hovedet ind i en væg, fordi de mistrives.

‘Vi har lige haft en dreng på 10 år, der skrev til os på chatten, og jeg kender til en 7-årig, der har kontaktet os,’ siger Conni Stenstrup Hagensen, der er landsforeningens afdelingskoordinator i Aarhus.

LMS er inden for de seneste uger blevet kontaktet af flere børn på 10 år eller derunder, og det er børn fra alle samfundslag, der søger hjælp og rådgivning omkring selvskade.

‘Vi taler om en bevidst handling. Det er en næsten voksen måde at skade sig selv på, som jeg bliver rigtig ked af, fordi det viser, at der er mange små børn, der ikke har det godt,’ siger Steen Andersen Ledsager, der er generalsekretær i LMS, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs hele artiklen på TV2 Østjyllands hjemmeside.

Tilbage