Susanne Støier er kandidat til LMS’ bestyrelse

Det kan ikke være rigtigt, at der i dagens Danmark er op imod 75.000 med en spiseforstyrrelse og mere end 80.000 unge med selvskadende adfærd, og at det fortsat kun er en lille andel af alle disse medmennesker, som får professionel behandling.

05-09-2018

Jeg stiller op til bestyrelsen for LMS, fordi kampen mod spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd fortjener langt større opmærksomhed og flere ressourcer. Det gælder først og fremmest i sundhedsvæsenet. Men også i skolen, på uddannelsessteder og på arbejdsmarkedet er der behov for større indsigt i og forståelse for de udfordringer, de ramte slås med. Dertil kommer, at vi alle – med viden og vejledning – kan blive bedre til at støtte dem, vi møder, som lider af spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd.

Jeg arbejder med forskning, innovation og rådgivning inden for fødevareområdet. Som chef for 30 medarbejdere og med mere end 20 års ledelseserfaring er jeg meget bevidst om, at en velfungerende organisation, en engageret og kompetent personalegruppe og et godt arbejdsmiljø er væsentlige forudsætninger for at skabe gode resultater. Jeg er overbevist om, at jeg kan gøre brug af denne erfaring i arbejdet for at styrke LMS – til gavn for brugere og pårørende men også for de ansatte.    

I mere end 10 år har jeg som pårørende haft en spiseforstyrrelse tæt inde på livet. Jeg ved på krop og sjæl, hvor vanskeligt det kan være at få tilværelsen til at hænge sammen for hele familien, når sygdommen rammer. Men jeg kender også til den store glæde i mødet med folk – behandlere, lærere, venner eller familie – som er med til at gøre en forskel, og som kan hjælpe lidt på vej. Jeg har også oplevet begejstringen, når der var fremskridt, og det personlige overskud så småt vendte tilbage. 

Jeg vil meget gerne nyttiggøre mine personlige og professionelle erfaringer i kampen for at forbedre vilkår og muligheder for de mange med spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd. Flere skal hjælpes til et bedre liv, og der skal sættes ind meget tidligere i forløbet.

Tilbage