Her kan du få svar på nogle af de spørgsmål, som brugerne af LMS' av-rådgivning ofte stiller.

FAQ – av-rådgivning:

1.      Hvem kan få en av-rådgivningssamtale?

Alle, der har spørgsmål vedrørende spiseforstyrrelser og selvskade. Det kan være, at du selv kæmper med en spiseforstyrrelse, at du har en veninde, der skærer i sig selv, eller at du har brug for at vide, hvordan du som forælder kan hjælpe din søn eller datter.

2.      Bliver man registreret nogen steder?

Du er helt anonym, og vi gemmer ikke oplysninger om dig. Når samtalen starter, vil du blive bedt om at oplyse køn, alder, hjemkommune, og hvor du har hørt om LMS – men vi kan ikke finde frem til dig ud fra disse generelle oplysninger. For at vi hele tiden kan blive bedre, vil du til sidst i samtalen blive bedt om at bedømme samtalen.

3.      Gemmer LMS oplysninger om, hvad vi har talt om?

AV-rådgivningssamtaler er anonyme. Alle rådgivere har tavshedspligt. Når samtalen er slut, kan vi ikke finde oplysninger om dig.

Den frivillige rådgiver, du taler med, sidder dog i et mindre lokale, hvor der også sidder andre frivillige rådgivere, hvilket gør, at du kan opleve lidt baggrundsstøj.

Ud over den frivillige er der også altid en koordinator til stede i lokalet under samtalen med dig. Den frivillige, som du taler med, har nemlig løbende mulighed for at tale med en koordinator, hvis der er spørgsmål, rådgiveren ikke selv kan svare på.

4.      Skal jeg være alene når jeg har en av-rådgivningssamtale?

Vi anbefaler, at du er alene, når du får av-rådgivning- Der skal være ro omkring samtalen, dvs. du skal være et sted, hvor du kan tale uforstyrret med den frivillige rådgiver.

5.      Hvorfor skal jeg vente?

Fordi rådgiveren er optaget. Du kan derfor altid stille dig i køen. Så behøver du heller ikke holde øje med, hvornår rådgiveren er klar. Når det bliver din tur til at tale, vil du høre en ringetone, og der lyser en grøn knap i kø-vinduet. Du skal klikke på knappen inden 30 sekunder, for ellers går turen videre til den næste i køen. Hvis ikke du svarer, når det bliver din tur til at tale med en rådgiver, bliver du rykket én plads tilbage i køen. Du kan altid melde dig på køen igen.

6.      Hvor lang tid kan jeg tale med en rådgiver?

En videosamtale varer oftest 30 – 45 minutter. Tidsgrænsen er sat, så vi kan nå at hjælpe så mange som muligt.

7.      Hvem taler jeg med?

Du taler med en rådgiver, der har et stort kendskab til spiseforstyrrelser og selvskade. De er alle uddannet af LMS. Alle rådgivere arbejder frivilligt.

8.      Må jeg få en av-rådgivningssamtale igen?

Du er altid velkommen til at bruge vores videosamtaler igen en anden dag. Du må også ringe anonymt til telefonrådgivningen på telefon 7010 1818 mandag til torsdag kl. 16-20, eller booke tid til en personlig samtale i en af vores 7 rådgivninger på telefon 7010 1818 mandag til torsdag kl. 11-12.

9.      Kan jeg tale med den samme rådgiver flere gange?

Det er forskellige rådgivere, der er på vagt, så du vil komme til at tale med forskellige rådgivere. De er dog alle rigtig dygtige, så det gør ikke noget, at I taler sammen for første gang.

10.  Hvornår er av-rådgivningssamtalerne åben?

AV-rådgivningen er åben onsdag kl. 14– 16. Du kan logge ind via vores hjemmeside, hvor der på forsiden er et orange ikon, som du skal klikke på. Hvis du vil være sikker på at få en samtale kan det være en god ide at booke en tid. Det gør du mandag til torsdag kl. 11-12 på tlf. 70101818