Som mor til en ung pige, der i en del år har lidt af en spiseforstyrrelse, blev jeg tilbage i 2010 opfordret til at søge støtte hos LMS. Dette blev mit frirum og min støtte, når jeg skulle kæmpe mig gennem et system, der til tider er svært at navigere i, når man samtidig skal passe et meget sygt barn og overleve selv.

Jeg blev hurtigt bevidst om det kæmpe arbejde, LMS gør for sine brugere, og da jeg i 2012 fik lidt mere overskud, valgte jeg at blive frivillig. Jeg har holdt foredrag, skrevet artikler, hjulpet med opstart af forskellige projekter og rejst land og rige rundt. Både for at fortælle min personlige historie, men i høj grad også for at nedbryde tabuer omkring disse udfordringer og for at italesætte vigtigheden af, at en forening som LMS får lov til at vokse. For der er brug for os.

Siden 2014 har jeg siddet i bestyrelsen, hvilket er en post, jeg tager meget seriøst, og som har givet mig større indblik i, hvor mange mennesker der er berørt af disse sygdomme. Men jeg er desværre også blevet klogere på, hvor svært det er at få midler, at rekruttere medlemmer og ikke mindst at komme på politikernes dagsorden.

Som pædagog i en fritids- og ungdomsklub møder jeg desværre flere og flere unge, der bliver syge. Jeg mener, at jeg med min viden om unge mennesker og deres tanker om udseende og samfundets pres på dem kan bidrage med input til, hvilken tiltag man kan lave på skolerne og ungdomsklubberne for at fange de unge tidligere i sygdomsforløbet.

Jeg er stolt af det, LMS står for, og det vi allerede gør, men vil samtidig gerne være med til at rykke LMS og gøre os langt mere synlige på landkortet.

Jeg er 43 år, mor til Louise på 24 og Frederik på 21 år. Jeg har en kæreste og er bonusmor til Jonathan på 18 år og Rebekka på 15.

Ditte Rosenkrands er valgt som næstformand frem til april 2019.