Få støtte og rådgivning hos LMS hvis du er berørt af selvskade, eller kender en, der er.

I LMS forstår vi selvskade som en mestringsstrategi, der hjælper med at håndtere det, som er svært i dit liv. Det kan være, at svære følelser, tanker og bekymringer virker uhåndgribelige og utydelige, og at de fylder mere, end du kan rumme. Selvskade kan være en måde at tackle udfordringer og ukontrollerbare situationer på.

Selvskade er en måde at flytte svære tanker og følelser til noget konkret og tydeligt – nemlig kroppen. Det kan være en måde at distrahere sig selv og fjerne fokus fra det, som er svært. Selvskade kan derfor umiddelbart opleves som en hjælp til at få det bedre, men kun kortvarigt, for den fjerner ikke problemerne. I stedet føler man sig ofte skamfuld, og det kan være med til at fastholde selvskaden.

Der er mange grunde til, at man skader sig selv. Der findes sjældent en enkelt forklaring. Hvis du har problemer med selvskade, eller kender én der har, så er det vigtigt, at du tager det alvorligt.

Du kan ringe anonymt til LMS og få hjælp og støtte, eller få en personlig samtale i en af vores rådgivninger. Vores telefonrådgivning har åbent mandag – torsdag kl. 16-19 på 7010 1818. Hvis du vil booke tid til en personlig samtale kan du gøre det online her

Du kan også benytte dig af et af LMS´ øvrige tilbud om selvskade i:

Århus:
Drop-In støttegruppe (selvskade)
Sidste onsdag i måneden kl. 16.30-18.30
(ingen tidsbestilling)

Aalborg:
Drop-In støttegruppe (selvskade) torsdag i lige uger kl. 17-19.
(ingen tidsbestilling)

Du kan læse mere om vores rådgivningstilbud her