Håb i kaos

Podcasten er til dig, der kæmper med en spiseforstyrrelse, og som har brug for hjælp til at tro på, at det er muligt at vriste sig løs af sygdommen. Vi sætter fokus på, hvordan det er at være i recovery og livet efter. I hver episode inviterer vi en gæst ind i studiet, som selv er i gang med at finde tilbage til livet eller som i dag lever et liv fri fra spiseforstyrrelsens lænker.

Håb i kaos coverbillede

Håb i kaos er skabt i et samarbejde mellem værterne Sofie og Michelle Skov Blagdon og Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Podcasten er først og fremmest til dig, der er på vej ud af en spiseforstyrrelse. Men den kan også være en hjælp for forældre, søskende, venner og andre pårørende til at forstå det kaos, deres kære går igennem, når de lever med en spiseforstyrrelse.

Podcasten tilbyder de 75.000 mennesker i Danmark der lider af en spiseforstyrrelse og deres pårørende en platform, hvor de kan lytte til meningsfulde samtaler mellem værterne og deres gæster, som enten deler deres personlige historier eller er eksperter på området. Hver episode har til formål at give støtte til lytterne og en følelse af fællesskab.

Tak til kommunikationsbureauet FRIDAY for at give os lov til at bruge deres studie til optagelserne.

Del din historie

Du kan dele din egen recoveryrejse med os ved at bruge hashtagget #håbikaospodcast på Instagram. Du er også altid velkommen til at kontakte os eller Michelle på @michelleskovblagdon eller mail michelle.sbl@hotmail.com.

Husk også, at vores rådgivning er åben for alle - både dig, der har en spiseforstyrrelse, men også for dig, som er forælder, søskende, ven eller lærer for én, der har det svært med krop og mad. Se de forskellige muligheder for, hvordan du kan få kontakt med rådgivningen lige her.

Hør podcasten

Håb i kaos kan høres på de platforme, hvor du normalt hører podcasts, herunder Spotify, Apple Podcasts og Google Podcasts.

Du kan også høre dem lige her.

Episode 1 - Her er dit håb i kaos

Velkommen til podcasten Håb i kaos! Dine værter Michelle og “Sofie” byder dig velkommen ind i recovery-universet og fortæller om, hvorfor de har lavet lige netop denne podcast.

Episode 2 - En snak om recovery

Hvad betyder recovery i forhold til spiseforstyrrelser egentlig? Hvornår begynder ens recovery, og hvornår er man ude på den anden side? Det taler Michelle med recovery coach Parnian Jarubi om i den her episode. Vi stiller skarpt på, hvordan man gør recovery og giver et bud på, hvorfor det for de fleste er så svært at være i.

Episode 3 - Den bumlede vej ud

Hvordan er det at recover fra en spiseforstyrrelse? Det giver Anita sit bud på, når hun i afsnittet fortæller sin historie. Hør, hvad vendepunktet blev for hende – men også hvad der motiverede hende til at fortsætte kampen mod spiseforstyrrelsen.

Disclaimer: Vi mener ikke, at der kun er én vej ud af en spiseforstyrrelse. Vejen ud er individuel og kan derfor se meget forskellig ud. Din recovery er ikke dårligere, selvom du har gjort noget andet end andre. Bliv ved med at gøre dét, der skal til for, at DU kan slippe fri af din spiseforstyrrelse.

Episode 4 - MAD

M A D. Forholdet til mad står som et centralt element i spiseforstyrrelser, men er også et symptom på et psykologisk problem. Så hvordan skal vi forholde os til maden i recovery? Vi har besøg af Nanna Aarslev Jensen, som er diætist og arbejder med mennesker, der ønsker at slippe fri af spiseforstyrrelsens mange madregler. Hør, hvilken tilgang hun har til maden i recovery, og hvad der inspirerede hende til at arbejde med netop spiseforstyrrelser.

Episode 5 - Bevægelse der bygger dig op

Det er sundt at bevæge sig. Men en spiseforstyrrelse kan fordreje forholdet til bevægelse, så man ender i overdreven motion hængt op på en masse regler, der styrer hele ens liv. Skal man så helt droppe bevægelse, når man er i gang med sin recovery? Det tager vi en snak om, hvor Michelle fortæller om sin recovery-rejse med bevægelse som udgangspunkt. Hør også, hvordan hendes syn på bevægelse i dag har ændret karakter og få input til, hvad du selv kan være opmærksom på, hvis du gerne vil have bevægelse som en del af din hverdag, mens du er i recovery eller efter en spiseforstyrrelse.

Disclaimer: Vi mener ikke, at der kun er én vej ud af en spiseforstyrrelse. Nogle har brug for at fjerne bevægelse helt fra deres liv for en periode for at blive fri for tvangstanker. Andre kan arbejde med at redefinere deres forhold til bevægelse, mens de holder sig aktive. Bliv ved med at gøre dét, der skal til for, at DU kan slippe fri af din spiseforstyrrelse.

Episode 6 - Forandrende fællesskaber

Vi kan ikke recover fra en spiseforstyrrelse alene. De fællesskaber, vi indgår i, kan have positiv indvirkning på vores recovery. I denne episode skal du møde Søren, som lider af tvangsoverspisning (også kaldet Binge Eating Disorder eller blot BED). Hør ham fortælle om sin oplevelse med gruppebehandling, og hvad der netop var særligt ved at sidde i et fællesskab med andre, der også har BED.

Lyt med på andre platforme