Samtalegrupper – bliv en del af et fællesskab

Vi tilbyder samtalegrupper til dig, der er fyldt 18 år, og som er berørt af anoreksi, bulimi eller tvangsoverspisning.

Samtalegrupperne henvender sig til dig, der søger et fællesskab med ligesindede, hvor du kan få mulighed for at reflektere over, hvilken betydning spiseforstyrrelsen har i dit liv, og hvordan den påvirker, hjælper, forstyrrer og begrænser dig i, hvad der er vigtigt for dig.

I samtalegrupperne undersøger vi en række spørgsmål som:

  • Hvad er historien om min spiseforstyrrelse?
  • Hvilken funktion har spiseforstyrrelsen i mit liv?
  • Hvad vedligeholder spiseforstyrrelsen?
  • Er der særlige ting spiseforstyrrelsen forhindrer mig i at gøre?
  • Hvordan sikrer jeg mig, at spiseforstyrrelsen ikke får mere plads?
  • Hvilke valg kalder det på?

Samtalegrupperne henvender sig til dig, som går med overvejelser om at søge hjælp, men som måske ikke føler dig parat til at starte i behandling. Det kan også være, at du tidligere har gået i behandling, men fortsat oplever at tanker om mad, vægt og krop fylder for meget, eller måske har du måtte stoppe i behandling, fordi du oplevede for stor ambivalens ift. at gennemføre eller fortsætte forløbet.

Samtalegrupperne er ikke et behandlingstilbud, og det er ikke meningen, at vi skal nå et bestemt mål eller komme et bestemt sted hen. Formålet med samtalegruppen er, at du gennem deltagelse i et fællesskab med ligesindede kan blive klogere på dig selv og måske derigennem få indblik i, hvilken funktion spiseforstyrrelsen har eller har haft i dit liv. 

Det er vores håb, at du gennem deltagelse i samtalegruppen opnår et ståsted, hvorfra du kan træffe valg om, hvad dit næste skridt skal være i forhold til din spiseforstyrrelsesproblematik.   

For at du kan deltage i gruppen, skal du følges af din praktiserende læge og have et BMI på minimum 18.

Gruppeforløbet

Samtalegrupperne strækker sig over 12 uger og hviler på et velafprøvet og manualiseret koncept. I en gruppe er der 7 deltagere, der mødes en gang om ugen i to timer. Samtalegrupperne faciliteres af to frivillige psykoterapeuter, psykologer eller psykologistuderende, som Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade har udvalgt og uddannet, og som modtager månedlig supervision.

Nogle af de spørgsmål, du kan stille dig selv i forhold til om dette tilbud er relevant for dig, er:

  • Ønsker du at indgå i et fællesskab med andre ligesindede, hvor I sammen undersøger, hvordan spiseforstyrrelsen påvirker, hjælper, forstyrrer og begrænser dig i, hvad der er vigtigt for dig?
  • Har du plads og overskud i dit liv til at starte i en samtalegruppe, hvor du hver uge mødes med andre og reflekterer over spiseforstyrrelsen og dens funktion i dit liv?
  • Er du indforstået med, at du skal følges af egen læge, imens du går i samtalegruppen, og at du skal have et BMI på minimum 18.
  • Oplever du, at spiseforstyrrelse er din primære udfordring? Andre psykiske lidelser såsom personlighedsforstyrrelse, ADHD, PTSD, svær social fobi, svær depression, psykotiske tilstande, skizofreni, bipolar lidelse samt asperger’s syndrom vil ikke være foreneligt med deltagelse i gruppen.

Er du fagperson?

Den regionale psykiatri, kommunale fagpersoner og praktiserende læger opfordres også til at gøre målgruppen opmærksom på tilbuddet. Dog er det den enkelte deltager, som skal henvende sig angående deltagelse i samtalegruppen.

Grupperne tilbydes i København og Aarhus.