Indsats mod selvskade på efterskoler og ungdomsuddannelser

Ung kvinde taler med en voksen

Vi tilbyder en målrettet indsats til efterskoler og ungdomsuddannelser, som gerne vil blive bedre til at håndtere elever, der skader sig selv. Tilbuddet er gratis.

En undersøgelse fra 2021 viser, at mere end hver femte elev i 9. klasse har skadet sig selv med vilje. I den periode af de unges liv, kan lærere og pædagoger, som møder de unge på ungdomsuddannelser og efterskoler, få en helt særlig rolle i at støtte og hjælpe unge, der skader sig selv. En rolle, som vi oplever, at mange skoler kan være i tvivl om, hvordan håndteres bedst mulig.

Derfor tilbyder vi et samarbejde med interesserede efterskoler og ungdomsuddannelser, hvor vi gennem undervisning, dialog og faglig sparring særligt ønsker at klæde skolens personale på til at håndtere unge med selvskade. Samarbejdet kan struktureres efter den enkeltes skoles ønsker og behov. Vi tilbyder:

  • Et oplæg til skolens personale af ca. 3 timers varighed, som vil inkludere viden om selvskade samt værktøjer og inspiration til samtaler med unge, der skader sig selv, og deres forældre.
  • Løbende faglig sparring til skolens personale.
  • Hjælp til udvikling af en handleplan til fremtidige situationer med selvskade i samarbejde med skolens forstander.
  • En workshop til skolens elever.
  • Evt. online samtaleforløb til elever, der skader sig selv.

Tilbuddet er gratis og er udviklet med støtte fra Det Obelske Familiefond.

Kontakt

Hvis I er interesserede i et samarbejde på jeres skole, eller hvis du gerne vil høre mere om tilbuddet, kan du kontakte projektleder Louise Hansen på tlf. 7196 9365 og lh@spiseforstyrrelse.dk