Introduktion til spiseforstyrrelser og selvskade

Få viden om spiseforstyrrelser og selvskade og de psykologiske mekanismer, der ligger bag: Hvorfor udvikler nogle børn og unge en spiseforstyrrelse, og hvorfor begynder nogle at skade sig selv? Hvilken effekt har spiseforstyrrelsen eller selvskaden, og hvordan hjælper I bedst muligt de berørte?

Andelen af børn og unge, der udvikler, eller er i risiko for at udvikle spiseforstyrrelser og selvskade, er stigende. Samtidig ved vi, at mange, der arbejder med børn og unge, er usikre på, hvad man stiller op som fagperson, når man får kendskab til adfærden.

Det kan være svært at vide, hvordan man lige skal gribe situationen an, hvis man er bekymret for, at der er en spiseforstyrrelse eller selvskade på spil. Bliver det for eksempel værre af at vi spørger ind? Smitter selvskade? Hvordan tager vi de indledende samtaler med den unge, og hvordan får vi dem sendt godt videre, når problematikken kræver yderligere indsatser?

Indhold og udbytte
Formålet med kurset er at give jer viden om spiseforstyrrelser og selvskade. I kurset har vi derfor fokus på de psykologiske mekanismer ved spiseforstyrrelser og selvskade: Hvorfor er der nogle børn og unge, der udvikler en spiseforstyrrelser? Og hvorfor er der nogle børn og unge, der begynder at skade sig selv? Hvilken effekt har spiseforstyrrelsen eller selvskaden? Og endelig: Hvordan hjælper I bedst muligt børn og unge med spiseforstyrrelser og/eller selvskade?
 

Jeres udbytte af dagen vil bl.a. være
  • Viden og indsigt i lidelserne spiseforstyrrelser og selvskade
  • Redskaber til at spotte risikoadfærd, så der skabes mulighed for tidlig opsporing
  • Forståelse for netværkets/miljøets betydning for barnet/den unge
  • Indsigt i konkrete handlemuligheder og metoder til at hjælpe børn og unge med spiseforstyrrelser og selvskade, så I er bedre klædt på til at håndtere denne problemstilling
  • Gode råd og inspiration til ”den svære samtale”, så I har noget konkret at tage afsæt i næste gang, I støder på problemstillingen


I vil således blive præsenteret for en stor del af den centrale viden, som Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade har om spiseforstyrrelser og selvskade via samtaler med mange tusinde børn og unge gennem snart 20 år.

Form

Kursusdagen vil veksle mellem oplæg og øvelser, som giver mulighed for erfaringsudveksling samt at få viden målrettet den arbejdsfunktion, I som deltagere sidder i.

Deltagerprofil

Kurset er for jer, der arbejder med børn og unge, særligt frontpersonale med daglig kontakt til børn og unge, hvor en eventuel mistrivsel endnu ikke er opsporet. Det kan for eksempel være folkeskolelærere, AKT-vejledere, sundhedsplejersker, pædagoger på fritidshjem og klubber, UU-vejledere mv. 

Kurset afholdes hos jer og kan tilrettelægges, så det passer til den faggruppe, der skal modtage undervisningen.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål eller brug for mere information, så skriv til os på kursus@spiseforstyrrelse.dk

Kontaktformular

Forespørgsel på kursus
Personoplysninger

Information

Målgruppe
Fagpersoner, der arbejder med børn og unge
Pris
10.500-12.000 kr. + transport (prisen varierer, da kurset tilpasses jeres behov)
Bemærkninger
Varighed: 4-6 timer