Når man arbejder med børn og unge, kan det være svært at vide, hvad man skal kigge efter for at spotte tegnene på spiseforstyrrelser og selvskade. Det kan du lære her.

Tidlig opsporing af spiseforstyrrelser og selvskade

GRATIS KURSUS TIL KOMMUNER

Få grundlæggende viden om spiseforstyrrelser og selvskade, risikoadfærd og tidlige symptomer, viden om behandlingsret og introduktion til to opsporingsredskaber.

Andelen af børn og unge, der udvikler, eller er i risiko for at udvikle spiseforstyrrelser og selvskade, er stigende. Samtidig ved vi, at mange, der arbejder med børn og unge, er usikre på, hvad man stiller op som fagperson, når man får kendskab til adfærden. Bliver det for eksempel værre af, at vi spørger ind? Smitter selvskade? Hvordan tager vi de indledende samtaler med den unge, og hvordan får vi dem sendt godt videre, når problematikken kræver yderligere indsatser? Derfor kommer vi meget gerne og afholder kurset Tidlig opsporing for fagpersoner i kommunerne.

Projektet løber fra 2022-2025, og kurserne fordeles efter ”først-til-mølle” princippet. Indsatsen er støttet af Novo Nordisk fonden og er derfor gratis.

Fordeling af kurser
Vi har som udgangspunkt kun mulighed for at udbyde kurset gratis én gang i hver kommune. Hvis I ikke arbejder i en kommune, eller jeres kommune allerede har haft kurset, kan I i stedet købe kurset Introduktion til spiseforstyrrelser og selvskade.

Hvis du gerne vil vide, om jeres kommune har et gratis kursus til gode, så skriv til opsporing@spiseforstyrrelse.dk, så kigger vi på det.

Jeg har fået bredere viden om tidlig opsporing, gode samtaleteknikker, faktabaseret viden og en uhøjtidelig tilgang til emnet, som letter det tunge i arbejdet. Det gav så god mening at have jer ude og tale til os. Vi så allerede flere muligheder for tværfagligt samarbejde.
Tidligere deltager.

Indhold og udbytte
Formålet med kurset er at give frontpersonale i kommunerne grundlæggende redskaber og kompetencer til at identificere risikoadfærd og tidlige symptomer på en spiseforstyrrelse og selvskade blandt børn og unge. Indholdet af dagen inkluderer grundlæggende viden om spiseforstyrrelser og selvskade, risikoadfærd og tidlige symptomer, viden om behandlingsret, samt introduktion til to opsporingsredskaber.

Undervisningen er praksisorienteret og gør brug af video materiale og samtaleøvelser, hvor kursusdeltagerne får mulighed for at bruge de redskaber og kompetencer de tilegner sig i løbet af dagen.
 

Jeres udbytte af dagen vil bl.a. være:
  • Viden og indsigt i spiseforstyrrelser og selvskade
  • Redskaber til at spotte risikoadfærd, så der skabes mulighed for tidlig opsporing
  • Forståelse for netværkets/miljøets betydning for barnet/den unge
  • Indsigt i konkrete handlemuligheder og metoder til at hjælpe børn og unge med spiseforstyrrelser og selvskade, så I er bedre klædt på til at håndtere problemstillingen
  • Gode råd og inspiration til samtaler med den unge, så I har noget konkret at tage afsæt i
  • Kort introduktion til støtte- og behandlingsmuligheder i kommunalt og regionalt regi


Kurset giver deltagerne både teoretiske og faktuelle informationer om spiseforstyrrelser og selvskade, samt redskaber til at spotte risikoadfærd. 

Kursusdagen varer 6 timer og afholdes hos jer. Undervisningen vil veksle mellem oplæg og øvelser, som giver mulighed for erfaringsudveksling samt at få viden målrettet jeres arbejdsfunktion.

Deltagerprofil
Kurset er for jer, der arbejder med børn og unge i kommunen, særligt front- personale med daglig kontakt til børn og unge, hvor en eventuel mistrivsel endnu ikke er opsporet. Det kan for eksempel være folkeskolelærere, AKT-vejledere, sundhedsplejersker, pædagoger på fritidshjem og klubber, UU-vejledere mv.

Godt og lærerigt kursus med supergode og motiverende undervisere.
Tidligere deltager.

 

OBS! Vi tager meget gerne imod bookinger også med længere tidshorisont.

 

 

Kontaktformular

Forespørgsel på kursus
Personoplysninger

Information

Målgruppe
Fagpersoner, der arbejder med spiseforstyrrelser og/eller selvskade
Pris
Gratis kursus til kommuner

Kontakt

Projektleder (hun/hende)
7196 9365