Line: Derfor er jeg frivillig

"Det tiltalte mig så meget at kunne få lov til at hjælpe og tale med dem, der står i en rigtig svær situation, og som på den ene eller anden måde har behov for støtte, vejledning og en snak om det, der fylder hos dem lige nu."

Line
Line

Line bor i Randers og er mor til tre børn. Hun har tidligere været frivillig rådgiver i Aarhus, men arbejder i dag som frivillig i vores brevkasse.

I 2019 fik jeg et spændende job i Aarhus, som betød, at jeg begyndte at pendle frem og tilbage fra Randers. Kort efter faldt jeg over frivillig-jobbet som rådgiver i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade i Aarhus. Jeg havde længe gået og tænkt på, at jeg gerne ville arbejde frivilligt og bruge min tidligere uddannelse som pædagog til at være der for andre mennesker. Så muligheden for at blive frivillig rådgiver i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade føltes helt rigtigt i maven. Og nu var jeg alligevel i Aarhus på grund af mit nye arbejde.

Det tiltalte mig så meget at kunne få lov til at hjælpe og tale med dem, der står i en rigtig svær situation, og som på den eller anden måde har behov for støtte, vejledning og en snak om det, der fylder hos dem lige nu
Line


Fra rådgivningen til Brevkassen
Et par år efter begyndte tiden dog at knibe på grund af transporttid, fuldtidsarbejde og familieliv, så jeg overvejede at stoppe, selvom jeg inderst inde ikke havde lyst. Det var virkelig en svær beslutning, for jeg synes, det er så fantastisk at være en del af en så stor og engageret forening. Men så fik jeg heldigvis øje på muligheden for at være frivillig i Brevkassen. Da jeg så opslaget tænkte jeg bare: ”Ja! Det er jo lige præcis det her, jeg skal!”. Jeg søgte med det samme, og nu er jeg så heldig at være en del af det fantastiske team af brevkasserådgivere.

Vi er et team på 10 brevkasserådgivere, og vi er bare så klar til at hjælpe, rådgive og støtte alle dem, der er berørt af en spiseforstyrrelse eller selvskade, og dem der er pårørende, eller som kender nogen berørte
Line


At hjælpe nogen, som tør betro sig til mig 
Det er utrolig givende at få lov til at være frivillig i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Det er også hårdt – det er jo ikke ’bare lige’ – det er mennesker, der har det rigtig svært, og man kommer tæt på. Det handler om utrolig svære følelser. Nogle føler sig svigtet af systemet, nogle ved ikke, hvad de skal gøre, og mange er frustrerede og kede af det. For pårørende handler det fx ofte om magtesløshed, fordi de står alene og oplever et kæmpe ansvar.

Det kræver, at man som frivillig er rummende og god til at lytte. Men det giver bare så utrolig meget, når man kan hjælpe nogen, som har rakt ud og betroet sig til én. Både unge og voksne går alene med nogle af de allersværeste tanker og følelser uden nogen at tale med, og det er fantastisk at få lov til at hjælpe dem.