10 unge leverer 9 gode råd til sundhedsministeren

Asger Brodtkorb er en af LMS' foredragsholdere, og samtidig en god ambassadør for LMS. Asger har deltaget i Sundhedsministeriets ungepanel, som nu er kommet med 9 gode råd til ministeren.

07-12-2018

Torsdag den 6. december modtager sundhedsminister Ellen Trane Nørby ni gode råd til bedre trivsel for danske børn og unge. Rådene er lavet af ungepanelet, som består af 10 unge mellem 20 og 28 år.

Det store flertal af danske unge trives og har det godt. Men der er også et stigende antal unge, som kæmper med angst, depression, stress og andre psykiske problemer. 
Den udvikling bekymrer sundhedsminister Ellen Trane Nørby. 

Som en et led i arbejdet med at få knækket den negative trivselskurve blandt danske unge, nedsatte ministeren derfor i maj 2018 et ungepanel. Panelet har siden mødtes flere gange for at udarbejde forslag til ministeren om hvad de mener, der skal gøres. 

Torsdag den 6. december på Christiansborg afleverer ungepanelet så resultatet af deres arbejde, nemlig ”Ni gode råd” til sundhedsministeren. 

UNGEPANELETS MEDLEMMER 
Ungepanelets medlemmer er indstillet af en række relevante organisationer og/eller udvalgt, fordi de er aktive debattører af ungdomskultur og trivsel. Medlemmerne er alle mellem 20 og 28 år. 
Panelet består af Daniel Kristiansen (SIND Ungdom), Kristina Ørsted Nielsen (Børns Vilkår), Asger Brodtkorb (LMS), Zenia Madsen og Signe Bille (Det Sociale Netværk), der alle har erfaring med psykisk mistrivsel og sygdom. Flere af dem yder ligesom Rikke Seerstedt fra girltalk.dk en frivillig indsats for at hjælpe andre unge, der har det psykisk svært. Desuden deltager Fie Sommer og Amalie Wessel, der begge kommunikerer om perfekthedskultur, og som har bl.a. har været med i ”De Perfekte Piger” på DR3. Sana Mahin Doost (Danske Studerendes Fællesråd) og Chris Holst Preuss (Dansk Ungdoms Fællesråd) er begge aktive i debatten om præstationskultur og ungefællesskaber, og de er også med i ungepanelet. 

Læs mere her. 

 

Tilbage