Afskedsbrev

Afskedsbrev til en spiseforstyrrelse

Jeg skriver dette brev til dig for at tage afsked. Vi har ikke været sammen i et stykke tid nu, men engang imellem beder du mig stadig om at tage dig tilbage. Sådan starter ét af de afskedsbreve som Emilie har skrevet til sin spiseforstyrrelse - læs hele brevet her.

Hænder på pc

Kære spiseforstyrrelse 

Jeg skriver dette brev til dig for at tage afsked.

Vi har ikke været sammen i et stykke tid nu, men engang imellem ber du mig stadig om at tage dig tilbage. Jeg er voksen, og jeg har lært at jeg godt kan klare mig uden dig.

Du har lært mig mange ting, om min krop, om mad, om kærlighed, om grænser. Du har tvunget mig til at kigge ind i mig selv og mærke efter. Du har fået mig til at tage mit indre alvorligt, ved at vise mig fysisk at noget var svært, at nogle mennesker ikke var gode for mig. Du har lyttet til mig når ingen andre gjorde, og du har været der for mig når jeg følte mig alene.

Vi har kæmpet en hård kamp du og jeg, du har været min bedste ven og min værste fjende.

Jeg tilgiver dig for at bringe mig smerte, for uden den havde jeg aldrig lært at mærke efter. Jeg ved godt når du banker på engang imellem, er det bare for at minde mig om at jeg skal passe på mig selv. Tænkt at vi har kendt hinanden i 13 år, en relation som jeg stopper nu.

Tak for alt.

Farvel.