BED

Christiansborg-konference om tvangsoverspisning

Sundhedsstyrelsen anslår, at 40-50.000 danskere lider af tvangsoverspisning. Det gør sygdommen til den hyppigst forekommende spiseforstyrrelse i Danmark. Selvom de ramte har krav på behandling i det offentlige, står langt de fleste uden reelle behandlingsmuligheder.

Christiansborg med flot blå himmel

Selvom de mange ramte af tvangsoverspisning  også kaldet Binge Eating Disorder (BED)  har krav på behandling i det offentlige, står langt de fleste uden reelle behandlingsmuligheder, da regioner og kommuner endnu ikke står klar med specialiseret behandling. Samtidigt har vi brug for at vide meget mere om tvangsoverspisning, og hvordan vi bedst behandler denne spiseforstyrrelse.

Derfor har Pernille Skipper og Peder Hvelplund (EL) i samarbejde med LMS, Kompetencecenter for spiseforstyrrelser og Askovhus taget initiativ til at afholde en konference på Christiansborg om tvangsoverspisning torsdag d. 11. november kl. 14-17.

Konferencen vil give et indblik i, hvad tvangsoverspisning er, og hvordan sygdommen indvirker på ens liv, samt hvor godt og hvordan behandling virker. Konferencen vil blive afrundet med en paneldebat mellem sundhedsordførere og regionspolitikere for at stille skarpt på, hvordan vi skal behandle tvangsoverspisning i Danmark – både på den korte og den lange bane. Se hele programmet her.

Behandling støttet af Sundheds- og Ældreministeriet

I 2018 modtog syv aktører puljemidler fra Sundheds- og Ældreministeriet til at udvide behandlingskapaciteten til mennesker med tvangsoverspisning frem til og med 2021. LMS, Kompetencecenter for spiseforstyrrelser og Askovhus er tre af de syv aktører, der således har tilbudt spiseforstyrrelsesbehandling til mennesker med BED i løbet af de sidste tre år og derigennem indsamlet viden og erfaring med behandling af målgruppen.