Nyhed

Donation fra Sol og Strand-fond sikrer øget rådgivning hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.

En donation på 100.000 kroner fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” gør det muligt at hjælpe endnu flere, der lider af spiseforstyrrelser og forårsager skade på dem selv.

Sol og strand
Vi er glade og meget taknemlige for denne donation, som helt konkret gør det muligt for os at øge åbningstiden på vores telefonrådgivning, fortæller direktør hos LMS, Laila Walther. 


Hidtil har telefonrådgivningen haft åbent for henvendelser mandag-torsdag fra klokken 16-19. Donationen giver mulighed for, at vi kan udvide åbningstiden til 9-19 om mandagen.

LMS har forsøgsvis holdt åbent om mandagen klokken 9-19, og har fået rigtig mange henvendelser. LMS oplever forældre, som ringer og har brug for hjælp efter en udfordrende weekend med et barn, der har det svært. Og tilsvarende mange børn og unge, der kontakter os, fordi de har haft en hård weekend og har brug for hjælp. Med denne donation kan vi allerede nu melde ud, at vi i 2021 holder åbent hver mandag fra klokken 9-19, og at vi desuden kan hjælpe skoleklasser, der eksempelvis arbejder med et skoleprojekt og som har brug for information – det har vi ikke tidligere haft mulighed for, fortæller Laila Walther.

LMS modtager årligt omkring 5000 henvendelser, og det tal har – i takt med at de unge stiller større krav til sig selv - været støt stigende i de senere år. Ikke mindst i 2020 som har budt på ekstraordinær travlhed på grund af covid-19.

Mange unge føler et øget pres i forhold til at være perfekte, og når de føler, at de ikke lykkes, kan det resultere i ensomhed, bekymringer, selvskader og spiseforstyrrelser. Desuden har covid-19 betydet, at vi får flere henvendelser fra børn og unge, der er hårdt ramt. De føler sig ensomme, fordi de blandt andet ikke har kunnet gå i skole, dyrke fritidsaktiviteter og gå i byen etc.

Sol og Strand Feriehusudlejning overgik i 2019 til fondseje. Efter planen skulle ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, der i øjeblikket er under opbygning, først have påbegyndt udlodning til velgørende formål fra 2022. Fondens bestyrelse har imidlertid besluttet at udlodde en million allerede i år.

Det er første gang fonden udlodder, og bestyrelsen har udvalgt i alt ti organisationer, som modtager hver 100.000 kroner. Denne gang er udvælgelsen sket ud fra de ønsker, som fondens stiftere, Margit og Kjeld Andersen har haft. Fremadrettet vil udlodningerne ske på baggrund af ansøgninger, som vi modtager, siger fondens bestyrelsesformand, Jens Stadum.

Ægteparret Margit og Kjeld Andersen glæder sig over, at de nu får mulighed for at realisere en drøm, de i mange år har haft for Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, som de grundlagde i 1979. Parret startede med udlejning af deres eget sommerhus, og virksomheden varetager i dag udlejning af omkring 6500 danske feriehuse og er dermed et af de største danske udlejningsbureauer.

I november 2019 overdrog de ejerskabet af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S til den erhvervsdrivende fond, der har til formål at støtte velgørende og lokale formål. Fra 2022/23 er forventningen, at fonden årligt vil kunne udlodde op til 75 procent af overskuddet i Sol og Strand Feriehusudlejning til disse formål. Dermed er man indirekte med til at gøre en forskel for andre, hvis man vælger at udleje sit sommerhus eller booke et sommerhusophold gennem Sol og Strand Feriehusudlejning.

Det kalder virksomheden for ”Ferie med det gode hjerte”, og det er helt i overensstemmelse med Margit og Kjeld Andersens ønsker og håb for virksomheden.

I kraft af at vi har fået etableret denne fond sikrer vi, at vores livsværk med udlejning af danske feriehuse lever videre på danske hænder og ikke sælges til eksempelvis en udenlandsk kapitalfond. Det er meget glædeligt, at vi kan udlodde midler allerede i år, og vi er glade for, at fondens bestyrelse er enige om støtte LMS, da ubehandlede spiseforstyrrelser kan være dybt invaliderende, siger Margit og Kjeld Andersen.