Coronavirus

LMS´rådgivning varetages af afdelingskoordinatorerne

Hos LMS passer vi rigtig godt på vores frivillige, og deres sundhed og sikkerhed er vores første prioritet. Derfor varetages LMS´ rådgivning hjemmefra via telefon, chat, SMS og mail af vores ansatte koordinatorer indtil vi er godt ude af Corona-krisen.

Ung kvinde smiler og taler i telefon

Ligesom mange andre arbejdspladser landet over, arbejder vi hos LMS hjemmefra, og vores mange dygtige frivillige rådgivere er bedt om at blive hjemme for at passe på dem selv og deres familier. Alle personlige rådgivningssamtaler, støttegrupper og drop-in grupper er sat på pause indtil det igen er sikkert at mødes. Men vi er glade for fortsat at kunne tilbyde rådgivning via telefon, chat og SMS.

Spiseforstyrrelsen får frie tøjler

Selvom det meste af Danmark er under lock-down, og hverdagen er sat på standby, så oplever rigtig mange med spiseforstyrrelser og selvskade, at deres sygdom er på alt andet end standby. I vores rådgivning får vi rigtig mange henvendelser fra bekymrede berørte og pårørende, som enten vil vide, hvordan Coronavirus kan påvirke dem personligt hvis de for eksempel har en spiseforstyrrelse. Men lige så mange ringer eller skriver, fordi de oplever at deres situation er blevet væsentlig værre i en tid med mange forandringer og meget usikkerhed.

Nogle af de henvendelser vi får drejer sig blandt andet om:

  • Hjemmeisolation, som kan få en spiseforstyrrelse eller selvskade til at fylde endnu mere i en hverdag, hvor meget lidt synes at være, som det plejer.
  • Aflyst eller udskudt behandling, som nu fører til uvished om, hvornår de kan forvente at høre nyt om genoptagelse af for eksempel behandling i psykiatrien.
  • Fortvivlede forældre, som grubler over, hvornår deres barn kan få hjælp. Familien kan samtidig være rigtig presset over det intense samvær, hvor spiseforstyrrelsen styrer familien.
  •  Øget tendens til tvangsmotion fordi fitnesscentret er lukket, og det derfor ikke er muligt at holde sig til de regler og rutiner, som en spise- eller træningsforstyrrelse ofte indebærer.
  • Selvskade, som har meldt sig ekstra på banen i en tid, hvor mange bekymringer fylder.
  • Generelt mangel på hverdagens faste rutiner, der fører til en følelse af uforudsigelighed, som tricker en spiseforstyrret adfærd. 
  • Oplevelsen af at være alene, fordi brugeren ikke ser studiekammerater og venner. 
  • Henvendelser med spørgsmål om risikoen for at blive alvorligt syg af CIVID-19 når man har en spiseforstyrrelse.


Uanset hvad du måtte have behov for at tale om, så sidder vores kompetente rådgivningskkordinatorer klar til at støtte dig via telefon (mandag-torsdag kl. 16-19 på 7010 1818), SMS (mandag-torsdag kl. 16-19 på 890 1818) og chat (mandag-torsdag kl. 16-19 via link HER)

Du kan læse mere om vores rådgivningstilbud og øvrige aktiviteter HER