Nyhed

National selvskadekonference præsenterer nyeste viden om selvskade 

Den Nationale Selvskadekonference afholdes for anden gang 16. maj 2024 i København. Den unikke konference samler flere hundrede fagfolk på tværs af sundhedsvæsnet, kommuner, styrelser og civilsamfund til en fælles dag med vidensdeling om selvskade fra både internationale og danske eksperter.

Selvskadekonferencen 2022

Selvskade findes i mange former og alvorsgrader, og Den Nationale Selvskadekonference forsøger at indfange selvskade i bred forstand med alt fra de mere velkendte selvskadeformer til de nyere digitale selvskadefænomener og fra den debuterende selvskade til den svære repetitive selvskade. 

"Når mellem 20-30 procent af vores unge har erfaring med at skade sig selv, så taler vi om et større samfundsmæssigt problem. Det er et tegn på udbredt mistrivsel blandt vores unge og bør tages meget alvorligt. Derfor er det afgørende, at vi, der arbejder inden for området, mødes og lærer af hinanden og sammen bliver bedre til at hjælpe de ramte," siger direktør i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade, Laila Walther. 

Med konferencen er formålet at skabe større viden om selvskade i samfundet og sikre, at personer med selvskade bliver mødt og behandlet på den bedst mulige måde. Konferencen er for alle, som beskæftiger sig fagligt med selvskade, hvad enten det er i klinisk, kommunalt, politisk eller forskningsmæssigt regi, og hvad enten man arbejder med børn, unge eller voksne.

Gentager succesen

I 2022 blev Den Nationale Selvskadekonference afholdt for allerførste gang og med stor succes:

"I 2022 samlede vi mere end 450 fagpersoner fra alt fra sundhedsvæsnet til kommuner og styrelser. Det var en kæmpestor og historisk dag, som var med til at sætte selvskade på dagsordenen på tværs af faggrænser, regionsgrænser og sektorer. Den brede interesse for konferencen viser os, at vi har et fælles ønske om hjælpe personer med selvskade endnu bedre, fortæller psykolog og leder af Team for selvskade," Lotte Rubæk fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, som er blandt initiativtagerne til konferencen. 

Konferencen afholdes af Team for selvskade i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstadens Psykiatri, patientforeningen Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og denne gang også af Psykiatrien i Region Midtjylland.  

"Vi er glade for at være med i samarbejdet, planlægningen og afholdelsen af Den Nationale Selvskadekonference, hvor vi på tværs af Danmark samler den nyeste viden omkring selvskade," siger Kathrine Hesselberg Nikolajsen, afdelingslæge på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling AUH, Psykiatrien i Region Midtjylland.

Stærkt sammensat program

”Selvskadens landskab - gamle og nye selvskadeformer og deres fælles forklaringsmodeller”, ”Selvskade i skolen - perspektiver for forebyggelse, opsporing og behandling”, og ”Når selvskade afsløres eller opdages – oplevelser som ung og forælder”. Det er blot nogle af de oplæg, som Den Nationale Selvskadekonference har på programmet i 2024. 

På selvskadekonferencen 2024 vil der både være oplæg i plenum og i mindre sessioner, så der i høj grad er mulighed for, at den enkelte deltager kan sammensætte et program, der er relevant for vedkommendes arbejde og særlige interessefelter.

Se hele programmet og læs mere på selvskadekonferencen.dk

Tid og sted for konferencen 

Datoe: 16. maj 2024
Sted: Cinemaxx på Fisketorvet, Kalvebod Brygge 57, 1561 København V

 

Konferencen er udsolgt.

Emne