Donation

Ny bevilling fra Ole Kirk's Fond

Bevilling fra Ole Kirk’s Fond skal hjælpe børn og unge med symptomer på selvskade og spiseforstyrrelse

Barn sidder med telefon

Når livet bliver svært, og forventningerne til at præstere eller se ud på en bestemt måde bliver for høje, får nogle børn og unge symptomer på en spiseforstyrrelse eller begynder at skade sig selv. Hver fjerde kvinde mellem 14 og 21 år har risikoadfærd for at udvikle spiseforstyrrelse, og mere end hver femte ung har skadet sig selv med vilje. Nu giver Ole Kirk’s Fond en håndsrækning til vores arbejde med at rådgive de ramte børn og unge.

Ensomhed og mistrivsel præger mange børn og unge i dag, ikke mindst i kølvandet på et år med gentagne nedlukninger og en efterfølgende tilbagevenden til skole og et socialt liv, som også kan være udfordrende. LMS oplever lige nu mange henvendelser fra børn og unge, der er begyndt at skade sig selv, eller som har begyndende symptomer på en spiseforstyrrelse.

Bevillingen fra Ole Kirk’s Fond skal sikre rådgivning i både dag- og aftentimerne og gøre det nemmere at booke en personlig samtale over video. Med bevillingen etableres samtidig en helt ny brevkasse til både unge og pårørende, som oplever udfordringer med ensomhed og præstationspres.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg fik en tåre i øjenkrogen, da vi fik bevillingen fra Ole Kirk’s Fond. Vi kan nu fortsætte med at have åbne telefoner, chat, sms, video og mail-rådgivning mere end 25 timer om ugen, så man både kan få hjælp hos os om dagen og om aftenen. Så kan alle i hele landet komme i kontakt med os, når de har brug for det,” siger Laila Walther, direktør for LMS og fortsætter:

”Og jeg har fra min første arbejdsdag i LMS drømt om, at vi kunne få en brevkasse, så mange flere kan læse på vores hjemmeside, hvad andre har fået hjælp til. Vi når så meget mere og så mange flere med hjælp fra Ole Kirk’s Fond.”

I brevkassen kan læserne henvende sig med deres spørgsmål og få svar af en medarbejder eller en frivillig. En brevkasse har desuden den fordel, at flere læser og får gavn af det samme svar. På den måde håber LMS at kunne række ud til langt flere børn og unge og forhåbentlig motivere dem til at søge yderligere hjælp. LMS regner med, at brevkassen er etableret og i drift i løbet af forsommeren 2022.

I Ole Kirk’s Fond, der er en almennyttig fond stiftet til minde om LEGO® virksomhedens grundlægger, er direktør Karin Skjødt Hindkjær glad for fondens bidrag til, at børn og unge ramt af selvskade og spiseforstyrrelse kan få professionel hjælp og rådgivning.

”I Ole Kirk’s Fond har vi et særligt blik for de børn og unge, der er i mistrivsel. Derfor har det givet god mening at støtte vores arbejde og deres rådgivning. Med den nye brevkasse kan børnene og de unge, der oplever en meget svær tid, også få indirekte rådgivning ved at læse andres oplevelser og erfaringer. Forhåbentlig kan det også hjælpe dem til at række ud,” siger Karin Skjødt Hindkjær.

Vil du høre mere om vores arbejde, så kontakt Laila Walther på telefon: 4045 2370.