Nyhed

Ny donation skal sikre flere unge adgang til hjælp mod spiseforstyrrelser og selvskade

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade modtager 100.000 kroner fra Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld. Pengene skal sikre langt større kendskab til vores tilbud til mennesker med spiseforstyrrelser eller selvskade.

Sol og strand

Hver fjerde pige og hver ottende dreng i 9. klasse er i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse – og mere end hver femte ung har skadet sig selv. 

Derfor glæder det Laila Walther, direktør i Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskade, at vi med en donation på 100.000 kroner fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” kan udbrede kendskabet til vores arbejde og vores tilbud.  

"Vi er meget glade og taknemmelige for donationen på 100.000 kr., som 'Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld' har doneret til vores arbejde. Det er alt for mange unge, der er i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse. Og alt for mange, der har skadet selv med vilje," siger Laila Walther.

Hun henviser til, at Den Nationale Sundhedsprofil fra Sundhedsstyrelsen tidligere i år dokumenterede, at der siden 2010 er sket en fordobling af unge mænd og kvinder, som har et dårligt mentalt helbred. Især er pigerne udfordret, hvor  hele 34,4 procent har et dårligt mentalt helbred. 

"Derfor er det også et problem, at det er langt fra alle, der har brug for hjælp, som rækker ud efter den. Donationen vil gå til at styrke synligheden omkring vores tilbud til målgruppen – og vi vil derfor lancere en online-kampagne, der skal gøre det nemmere for de unge at søge hjælp hos os," siger direktør Laila Walther, Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskade.

"Ferie med det gode hjerte" - overskuddet gør gavn i velgørende organisationer

En del af overskuddet fra Sol og Strands udlejning af sommerhuse og ferieboliger bliver omsat til støtte til velgørende og lokale formål. Formanden for fondens bestyrelse, Jens Stadum, glæder sig over, at Sol og Strands husejere, feriegæster og medarbejdere har bidraget med input til processen:

"Vi er ret stolte af, at vi igen nu for tredje år i træk kan uddele en million kroner til velgørende formål. For vi kan se af de ansøgninger, vi får ind – og af de tilbagemeldinger, vi får fra de sidste års modtagere af donationer fra fonden – at donationerne gør en vigtig forskel for mange mennesker. Det er organisationer, der virkelig hjælper mange af de mennesker, som har det svært, som vores donationer går til. Der er virkelig brug for de penge. Og det gælder både i Danmark, men også uden for de danske grænser, siger bestyrelsesformanden."

"Vi kan med god samvittighed sige, at man bidrager til at gøre noget godt for andre, når man holder ferie gennem Sol og Strand. Det er det, vi kalder 'Ferie med det gode hjerte'," siger Jens Stadum. 
 
"Vi kan se, at andre får stor gavn af de penge, vi gennem fonden kanaliserer videre til humanitære og velgørende formål. Det bliver vi bekræftet i, når vi ser den lange række af kvalificerede ansøgninger, som er kommet til fonden igen i år," siger Kjeld Andersen. 

Det er 43 år siden, at han med hustruen Margit Andersen etablerede Sol og Strand Feriehusudlejning.

"Det er tydeligt, at ansøgningerne kommer fra organisationer, der brænder for at gøre en forskel. Og det er det, der tæller for os. Vi er meget tilfredse med at se kvaliteten i det arbejde, vi donerer penge til, og vi har det rigtig godt med at kunne hjælpe," siger Margit Andersen.