Priv Netværket

PRIV-Netværkets billeder skader unge piger

Unge selvskadende, som deler billeder af selvskade og selvmordsforsøg burde IKKE være offentligt tilgængelige. Men det er de, og selvom de burde være slettet af Instagram, så findes de stadig.

Lille pige, der krammer om sig selv

”Instagram har et enormt ansvar for at leve op til deres egne regler. De fortæller at disse billeder burde være blevet fjernet, men vi kan jo se, at de stadig er offentlige. Når Instagram ikke selv kan regulere det, så må der en større afdækning og undersøgelse af problemet til”, siger Laila Walther, direktør i LMS, og fortsætter:

Ung kvinde taler med en voksen

Er du mellem 12 og 25 år, og skader du dig selv? Så er vores individuelle samtaleforløb måske noget for dig.

Skader du dig selv, og vil du gerne have hjælp, så læs mere her.

”Billeder af unge, der skader sig selv kan inspirere andre til at følge efter, så der er ingen tvivl om at billederne i netværket er skadeligt. Et netværk, der handler om alvorlig selvskade, bør ikke eksistere for sig selv. Men vi må finde ud af, hvordan vi hjælper de unge, i stedet for som nu, hvor de lukker sig om sig selv i et netværk som Priv. Instagram må tage deres egne retningslinjer alvorligt, så billeder af alvorlig selvskade slettes umiddelbart.”

I 21 søndag den 16. august fulgte DR op på forårets udsendelse, ”Døde Pigers Dagbog”, som kortlagde Priv-netværket. Du kan se udsendelsen her: https://www.dr.dk/drtv/se/21-soendag_204408

 

Emne