Nyhed

Nyt tilbud fra LMS til kommuner: ”Jeg bliver klædt på til at holde samtalegrupper for unge med risikoadfærd”

Maria Westmark Kirchheiner er psykoterapeut i Helsingør Kommunes indsats til psykisk sårbare unge. Maria er sammen med tre kollegaer ved at blive uddannet af LMS i at lede samtalegrupper, så de målrettet kan hjælpe unge med risikoadfærd i forhold til spiseforstyrrelser.

Mennesker sidder i cirkel og taler sammen

Pilotprojektet er i gang
Helsingør er en af to kommuner, der er ved at pilotteste vores nye tilbud til kommuner, som handler om tidlig forebyggelse og social rehabilitering til unge med risikoadfærd i forhold til spiseforstyrrelser.

I Helsingør Kommune har vi allerede forebyggende samtaler med psykisk sårbare unge i alderen 13-25 år og deres forældre. De unge kan fx have angst, men flere har også risikoadfærd i forhold til spiseforstyrrelser. Så det var helt oplagt for os at takke ja til at deltage i pilotprojektet.”
Maria Westmark Kirchheiner

Fire fagpersoner skal uddannes til gruppeledere
Ud over Maria skal en SKP, psykolog og jobkonsulent uddannes til at lede grupperne.

Jeg ser frem til at kunne hjælpe de unge i gråzonen mere målrettet, inden det bliver patologisk. At se dem komme hurtigere i mål og blive klogere på sig selv, så de i fremtiden har redskaber til at finde andre handlemuligheder, når de møder svære ting på deres vej.

Det bliver interessant at se fællesskabets betydning for de unge. Jeg tror, at selve oplevelsen af at dele det, der er svært, vil give dem et boost.
Maria Westmark Kirchheiner

Økonomisk fordel for kommunen
Der er penge at spare for kommunen samtidig med, at det har stor betydning for de unge, det handler om, fortæller Maria, der er meget spændt på at se resultaterne af samtalegrupperne.

Tilmeld dig tilbuddet i
Helsingør her

Skriv eller ring til: Inga Karin Endsleff på
telefon 41869098 eller mail
inend@helsingor.dk, eller Maria Westmark
påtelefon 41869099 eller mail
Mwk05@helsingor.dk

”Vi bliver dygtigere til at facilitere grupper generelt og kan også bruge det til andre problematikker, fx angst.”

Læs om tilbuddet til kommunerne her