Lægeportal

Ny portal for læger

På vores og LMS’ nye Lægeportal kan de alment praktiserende læger finde viden om symptomer på spiseforstyrrelser og selvskade, screeningsredskaber samt vejledninger til henvisning og behandling.

LMS' og LMS' Lægeportal giver et hurtigt overblik over den vigtigste viden om spiseforstyrrelser og selvskade, herunder symptomer og tegn, screening samt behandling og henvisning. Formålet med portalen er, at det skal være lettere for læger i almen praksis at opspore og henvise mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade, så de berørte tilbydes den rette hjælp i tide.

Portalen indeholder eksempelvis viden om hvordan man skelner mellem patienter med BED og patienter med overvægt. Derudover er der konkrete guidelines til hvordan man kan støtte og behandle en patient med selvskade og man kan finde en videopræsentation af et screeningsredskab til selvskade, som er udviklet af Team for selvskade i Region Hovedstadens psykiatri.  

Lægeportalen er målrettet alment praktiserende læger og andre sundhedsprofessionelle, fx lægesekretærer, sygeplejersker og læger på skadestuer og børneafdelinger, som møder børn og unge med spiseforstyrrelser eller selvskade.

Indholdet er udviklet af LMS og LMS og bygger blandt andet på anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. Indholdet er desuden kvalificeret af læger og psykologer fra psykiatrien og alment praktiserende læger har bidraget med sparring og input.

Tilgå Lægeportalen her